Valora la ruta

SL-CV 119 XALÓ - CAMÍ TÀRBENA

Entitat promotora: Mancomunitat de la Vall de Pop

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

0 valoracions

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut “condicionat” en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender.
Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Un antic camí que unia Xaló amb Tàrbena i que porta fins al mirador del Coll de Rates. Agradable passeig entre bancals de pedra en sec que acullen els cultius tradicionals de la zona i boniques vistes des del mirador de la Vall de Pop.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
5,11 km
Horari teòric:
01:50:00
Desnivell de pujada:
415 m
Desnivell de baixada:
Sense determinar
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Punt d'arribada:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
01-12-2009
Data Resolució Registre Públic:
20-10-2015
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
0822-3; 0822-4

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Agricultura, Desarrollo Rural, Emergencia Climática y Transición Ecológica

  • Muntanyes de la Marina (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Serres del Ferrer i Bèrnia (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
Punts directrius:

Paseo Alameda. Oficina de Turismo - Pou de les Passules. Pozo rehabilitado - Bancales Olivos Centenarios - Camí Tàrbena - Mirador Coll de Rates

Descripció:

L'eixida la fem des del Passeig de l'Albereda on està el Panell Informatiu de la Ruta, al costat de la Tourist-Info de Xaló. Just davant creuant la CV-750 tenim un camí amb un senyal indicatiu de “Camí Passula”, prop d'aquest punt passarem per davant del Pou Passula. És un camí asfaltat amb diferents ramificacions a banda i banda (Camí Cervera, Camí Mento), els quals no prendrem, sent aquest clarament el principal. En aquest trajecte podem observar diferents cultius típics del Mediterrani d’Alacant, ametlers, vinyes, garroferes, oliveres dels quals destaquen uns centenàries que tenim al costat del camí. El trajecte asfaltat té una longitud de 2,85 Km. passant a camí de terra. Als pocs metres de ser de terra, arribarem a un encreuament amb un camí asfaltat que ve d'Alcalalí . A partir d'aquest punt començarem l'ascens per senda de terra que ens portarà al Mirador del Coll de Rates. Després de 1,47 Km arribem a una bifurcació, continuarem recte-dreta deixant la senda de l'esquerra (antic camí de Tàrbena). A 115 m arribarem a una bifurcació, enllaç amb el ''PR-CV 158 El Carrascal de Parcent'', continuarem l'ascens cap a l'esquerra fins a arribar al Mirador de Coll de Rates.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents