Valora la ruta

PR-CV 203 RIO GRANDE - ABRIGO DE VORO

Entitat promotora: Associació Macizo del Caroig

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

2 valoracions

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut 'condicionat' en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender.
Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Aquesta senda ens porta a través de pinedes on s'eleven importants parets calcàries denominades "cingles". Pels seus peus transcorre el Riu Gran encaixonat, seguint el curs del riu ens portara fins a l'Abric de Voro. Una vegada abandonem l'abric caminarem per l'interior d'una gran massa forestal i passarem junt les ruïnes de Casa Eliseo que posseeix una figuera centenària, per a acabar el recorregut junt el Toll de la Horteta on comencem.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
14,50 km
Horari teòric:
05:45:00
Desnivell de pujada:
430 m
Desnivell de baixada:
430 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-02-2001
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
juliol de 2018
Municipi de referència:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0769-1; 0769-3

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Muela de Cortes y el Caroche (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
  • Sierra de Martés - Muela de Cortes (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
Punts directrius:

Inicio Parking Charcos de Quesa - Cueva del Carbo - Fuente Vivora - Abrigo de Voro - Sima de la Higuera - Collado Verdinos - Casa Eliseo - Enlace PR-CV 204 - Final Charcos de Quesa

Descripció:

Des del pàrquing dels Tolls de Quesa pugem per un camí entre algunes cases d'estiueig per a remuntar el riu Gran. Deixem als nostres peus els coneguts Tolls per a continuar pujant, ara per senda. Passem per la cova del Carbó, un antic corral protegit per una balma. Un poc més endavant la senda baixa fins al riu. Davant trobem la font Escurçó. La senda creua d'un costat a un altre del llit retallant els meandres i buscant els marges alts del llit. A vegades, les parets no permeten una altra cosa que caminar pel llit de grava sempre remuntant el riu Gran. Un pal i una negativa ens indiquen que hem de pujar per una senda molt ben traçada fins a la part alta dels 'Cinglos', on trobem l'abric de Voro (art rupestre Llevantí). Al poc, la senda ix a un camí més ample que seguint la lloma divisòria ens condueix a la part alta. Passem per l'Avenc de la Figuera fins al serral Verdinos. Ara, girem a la dreta per una pista molt més ampla i en bon estat que ja no deixarem. Passem per la casa Eliseo, en ruïnes. La pista segueix el traçat del corriol de la Sarnosa al Planil i el ferm de terra deixa pas a l'asfalt, que ja no deixarem fins al final del recorregut. Al poc, trobem alguns senyals del SL - CV 38 i més endavant el senyalitzador del PR - CV 204. En l'encreuament de carretera prenem la dreta per a baixar a l'inici de la senda. A pocs metres abans d'arribar el PR - CV 204 es desvia per l'esquerra a l'altura del toll de l'Horteta.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents