Valora la ruta

PR-CV 6.3 RABOSA - LA FORADA - RABOSA

Entitat promotora: Centro Excursionista Eldense

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
8,57 km
Horari teòric:
03:05:00
Desnivell de pujada:
275 m
Desnivell de baixada:
275 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
Sense determinar
Orientació en l'itinerari:
Sense determinar
Dificultat en el desplaçament:
Sense determinar
Esforç necessari:
Sense determinar

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-02-2001
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Rabosa - Collado - Barranc Xolí - Forada - Casa de la herreria - Collado de Moros

Descripció:

Eixim de la part posterior del Refugi de Rabosa en direcció W fins a la base de l'Alt de la Bassa, on prendrem direcció NE en pujada per dins d'una pineda fins al serral al N de l'Alt de la Bassa on hi ha un encreuament de sendes. Seguirem recte en direcció E, passant pel Cantal del Moro fins a arribar al Barranc Xolí, on prendrem la pista en direcció S, i pocs metres després una senda senyalitzada a l'E. Prenem la pista que puja amb component SW al costat de la Casa del Calafat fins a un encreuament de pistes, on ens desviarem a l'E. Uns metres després deixem la pista per a prendre una sendera que avança primer al S i després cap a l'E fins a arribar al Collado del Tros. Girem al N deixant una pista al W per on també podríem haver ascendit, ens dirigim cap a la Foradada, vorejant-la pel W. Seguim en direcció N passant entre dos contraforts rocosos per a aconseguir una pista que ens portarà amb component N successivament a un encreuament amb una pista a l'E, una altra al W i una tercera al NE fins a arribar a la Ferreria on podem contemplar les ruïnes. Continuarem per la pista passant per l'Ermita de Catí i envoltant el Collado de Moros pel N per a arribar a un encreuament amb una senda que prendrem amb rumb SW que ens farà atallar un bon tram de pista, que tornarem a prendre uns metres per a deixar-la de nou i per una senda en direcció S arribar al Colladet d'Amorós. Seguim en direcció S per a arribar al serral al N de l'Alt de la Bassa on prendrem el camí de tornada a Rabosa que ja havíem realitzat a l'inici, girant a component SW i arribant a la base de l'Alt de la Bassa, on ens queden ja pocs metres per a aconseguir el Refugi de Rabosa, on es troba el final de l'itinerari.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents