Valora la ruta

PR-CV 6.4 RABOSA - RASOS DE CATÍ - RABOSA

Entitat promotora: Centro Excursionista Eldense

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
6,24 km
Horari teòric:
02:55:00
Desnivell de pujada:
375 m
Desnivell de baixada:
375 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
Sense determinar
Orientació en l'itinerari:
Sense determinar
Dificultat en el desplaçament:
Sense determinar
Esforç necessari:
Sense determinar

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-02-2001
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Rabosa - Collado - Barranco Xolí - Cruce del mismo itinerario - Deposito de agua - Rasos de Catí o Puça - deposito de agua - Cruce del mismo

Descripció:

Eixim de la part posterior del Refugi de Rabosa en direcció W fins a la base de l'Alt de la Bassa, on prendrem direcció NE en pujada per dins d'una pineda fins al serral al N de l'Alt de la Bassa on hi ha un encreuament de sendes. Seguirem recte en direcció E, passant pel Cantal del Moro fins a arribar al Barranc Xolí, on prendrem la pista en direcció S, obviant una senda senyalitzada a l'E, que ens portarà després de diverses corbes en ascensió fins a la rodalia del serral on prendrem un desviament al SW que passant per un depòsit d'aigua ens portarà, prenent sempre rumb W, fins al cim de Rasos de Catí. La baixada la realitzarem pel mateix trajecte fins al desviament ben indicat amb senyalística vertical que prendrem en direcció W, deixant la pista i prenent una senda que ens porta directament a un espoló penya. Des d'aquest punt iniciem una baixada en línia de màxim pendent, primer per un bosc de carrasca que després es converteix en pineda. Aquest tram presenta un pendent excessiu fent molt complicat el pas i ocasionant problemes d'erosió. Des d'ací ens queda una baixada senzilla en direcció NW fins a la Rambla de Rabosa i pujada fins a la base de l'Alt de la Bassa, des d'on prendrem amb direcció W el primer tram realitzat després de l'eixida, per a arribar al Refugi de Rabosa, on es troba el final de l'itinerari.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents