Valora la ruta

SL-CV 158 RACONS

Entitat promotora: Grup de Senderisme de Beniarbeig

Estat de l'homologació: En vigor

0 valoracions

Sender sense dificultat que tracta de donar una àmplia visió del conjunt agropecuari i forestal del terme de Beniarbeig recorrent els camps de cultiu i els espais forestals de la zona, acompanyant d'una panoràmica visual de la Marina Alta.

Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
10,50 km
Horari teòric:
03:35:00
Desnivell de pujada:
325 m
Desnivell de baixada:
325 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-07-2017
Data Resolució Registre Públic:
04-05-2018
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
0796-4; 0822-1; 0822-2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Agricultura, Desarrollo Rural, Emergencia Climática y Transición Ecológica

  • Muntanyes de la Marina (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Valls de la Marina (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
Punts directrius:

Plaza 9 de Octubre - Avenc de Signes - Racó Dels Vinyals - La Basseta - Pas de Benimeli (enlace PR-CV 415) - El Tossal

Descripció:

Inici del recorregut en la Plaça 9 d'octubre (Ajuntament) cap al passeig Jaume I. Recorrem el passeig fins a la avd. Rectoria i girem a la dreta. A uns 280 m girem a l’esquerra. Arribem al cementeri i seguim per l'esquerra. A 300 m en l'encreuament seguim per l'esquerra. A 420m entrem en la senda a l'esquerra. Seguim per la senda fins a arribar a una caseta xicoteta i seguim pel camí asfaltat fins a arribar al camí principal. Gir a la dreta, a 550 m arribem a una vella pedrera. Gir a la dreta pel camí asfaltat fins a arribar a un antic corral de bestiar. Seguim pel camí de formigó fins al final, allí girem a l'esquerra entrant en la senda, arribem a una canonada d'aigua i seguim per la senda. A 90 m girem a l'esquerra en direcció a la canal, on girem a l'esquerra enllaçant amb el PR-CV 415, que ve des del Parc Public de Segaría. Recorrem tota la canal i en arribar al final baixem al barranc i iniciem la pujada per la senda de “Els Racons”. Quan arribem a dalt, a la dreta podem anar al conjunt hidrològic de “Les Bassetes”. Podem enllaçar també amb el PR-CV 415 i SL-CV 109 cap a Benimeli. Girem direcció Aquest per on hem vingut i comencem el descens per la senda del PR-CV 415 durant 1200 m. Gir a la dreta pel camí asfaltat uns 200 m fins al primer encreuament de camins que hi ha i girem a la dreta. Seguim pel camí de terra 200 m i girem a la dreta entrant en la senda. En arribar al cim podem veure uns pins, ens dirigirem cap a ells baixant per la senda. Eixim al camí asfaltat i anem 830 m fins a arribar a un encreuament de quatre camins. Gir a l'esquerra i seguim 560 m fins a arribar al parc públic “Miranbons”, ho creuem i seguim pel carrer fins a arribar a l’Avd. Rectoria. En l’Avd. Rectoria arribem al passeig per on hem pujat. Gir a la dreta pel passeig fins que arribem a la plaça 9 d'Octubre, inici i final del recorregut.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents