Valora la ruta

GR 7 E25 FREDES - VALLIBONA

Entitat promotora: Generalitat Valenciana

Estat de l'homologació: Control de qualitat positiu

0 valoracions

Des de la població de Fredes ens dirigirem entre boscos d'alzines i pi roig cap a la població del Boixar i la de Vallibona, localitat ja pertanyent a la comarca dels Ports. Durant el recorregut podrem observar en alguns punts la costa mediterrània i la vegetació pròpia dels seus boscos, així com fauna de la zona com l'àguila marcenca i la cabra muntesa.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
20,40 km
Horari teòric:
06:40:00
Desnivell de pujada:
570 m
Desnivell de baixada:
985 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
4

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Punt d'arribada:
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés historicoartístic
Sender amb interés mediambiental

Informació d'interés:
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
març de 2024
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Castellón/Castelló
Cartografia IGN MTN25:
0521-3; 0520-4; 0545-2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • L'Alt Maestrat, Tinença de Benifassà, Turmell i Vallibana (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Tinença de Benifassà (Parc Natural)
  • Tinença de Benifassà, Turmell i Vallivana (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
Punts directrius:

Fredes – El Boixar – Ctra. Castell de Cabres – Maset d’en Pau – Mas de Roig – Mas de Prades - Barranc de la Gatellera - Vallibona

Descripció:

Eixim de la població de Fredes, direcció sud-oest, entre pujades i baixades arribem al Boixar seguint el barranc de la Pascuala i el riu de la Empedrada. Entrem en la població pel safareig i creuem el poble pel carrer del Mig. Al cap de poc travessem la carretera de Castell de Cabres, pel maset d'en Pau.

Arribarem a una portera de bestiar on podem observar una pinassa (pinus nigra) de grans dimensions i en la mateixa zona a la nostra dreta una caseta de pastors feta de pedra en sec.

Eixim a un altiplà on anem seguint una pista la qual anem creuant i retallant, des d'aquesta zona podem observar la costa mediterrània si ens fixem a la nostra esquerra.

Anem baixant per una pista ampla que ens portarà fins al mas de Roig, des d'ací en forta baixada per una senda estreta ombrejada per un bosc d'alzines, eixim a una altra pista que si la seguim cap a l'esquerra al cap de poc passem per davant del mas de Prades i de seguida agafem desviament a la nostra dreta.

Des d'aquest punt comencem el descens fins al fons del barranc de la Gatellera. Seguirem el llit del barranc fins a arribar pràcticament fins a la població de la Vallibona.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents