Valora la ruta

GR 7 E26 VALLIBONA - MORELLA

Entitat promotora: Generalitat Valenciana

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

0 valoracions

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut “condicionat” en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender.
Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Aquest etapa, que uneix la preciosa població de Vallibona amb la monumental Morella, travessa paratges d'extraordinari interès paisatgístic, cultural i mediambiental. La seua primera part, ascendint a la serra del Tossal Gros, mostra incessants manifestacions d'arquitectura rural popular per un camí molt ben conservat en un entorn mediambiental extraordinari. En la segona part es recorre la capçalera del riu Bergants. Es tracta de l'únic riu de la Comunitat Valenciana que aboca les seues aigües a l'Ebre, amb el teló de fons de la monumental Morella.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
16,80 km
Horari teòric:
05:30:00
Desnivell de pujada:
735 m
Desnivell de baixada:
485 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
3
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Punt d'arribada:
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés historicoartístic

Informació d'interés:
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
març de 2024
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Castellón/Castelló
Cartografia IGN MTN25:
0545-1; 0545-2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • L'Alt Maestrat, Tinença de Benifassà, Turmell i Vallibana (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Morella i mola d'en Camaràs (Paratge Natural Municipal)
  • Tinença de Benifassà, Turmell i Vallivana (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
Punts directrius:

Vallibona – CV-111 – Peiró Trencat – Pont de Taules – Pontet d’en Nuella – Costera de Sant Vicent – Portal de Sant Mateu

Descripció:

Eixim de la població de Vallibona cap al SO seguint la CV-111. Als 50 m deixem a la dreta l'inici de la variant que trobarem novament en el Peiró Trencat. Als 650 m de seguir la CV-111, l'abandonem per l'esquerra en una corba tancada per un sender que remunta durant 50 m el barranc de l'Arna després del que ens dirigim cap al SO seguint el camí de la Torreta, per a creuar la CV-111 a l'altura del km 12,4.

Aconseguim el mas de Baix de Santa Àgueda i de seguida el de Cap d'Ombria guanyant altura i arribant a una pista que prenem cap a l'esquerra primer, durant una mica més de 500 m, i cap a la dreta després, durant uns 250 m. Seguim per sender cap al NNO fins a aconseguir el Peiró Trencat on arriba la variant anteriorment descrita i des d'on es poden apreciar precioses vistes dels voltants destacant les de Morella cap a l'ONO.

Descendim per sender i després de deixar a l'esquerra un encreuament de pistes prenem un sender per l'esquerra en descens fins a envoltar el mas de Moreno pel N i continuar descendint per la pista de terra fins a aconseguir la pista asfaltada de la Perera que recorrem durant quasi 200 m cap a l'esquerra en suau descens. En aquest punt, abandonem la pista asfaltada i entrem per una pista de terra per la dreta on trobem senyalització de la romeria de Morella al santuari de Vallivana descendint molt pròxims al riu Bergants. En l'orogràfica dreta es veuen diferents masos pertanyents a la Dena de la Roca que anem abandonant mentre ens endinsem en la Dena del Coll i del Moll. Aconseguim la N-232 per a recórrer-la durant 850 m i abandonar-la per la dreta en arribar al pontet d'en Nuella. Primer per pista i després per sender aconseguim el maset de Gil i descendim fins a la caseta i font de Sant Vicent on fem un brusc gir cap al S durant una mica més de 300 m per a poder creuar la N-232 per un pas inferior i ascendir per la costa de Sant Vicent fins a Morella.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents