Valora la ruta

PR-CV 115 VEREDA PASO DE CUERNAS DOS AGUAS

Entitat promotora: Ayuntamiento de Yátova

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

0 valoracions

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut “condicionat” en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender.
Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Sender que connecta Yátova amb el refugi del Manquillo. Transcorre pel coll de l'emblemàtic turó del Motrotón i pel pas de Cuernas, al costat de l'embassament de Forata.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
27,30 km
Horari teòric:
08:25:00
Desnivell de pujada:
955 m
Desnivell de baixada:
505 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
4

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt d'arribada:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-12-1997
Data Resolució Registre Públic:
20-02-2008
Data últim Control de Qualitat:
abril de 2024
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0721-3; 0720-4; 0745-2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Sierra de Martés - Muela de Cortes (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Sierra de Martés y el Ave (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
  • Sierras de Martés y el Ave (ZEC - Zona de Especial Conservació)
Punts directrius:

Yátova – Rambla de la Horteta – Coll del Motrotón – Barranc del Burro – Barranc de Roser – Riu Magre – Pas de Cuernas – Ctra. embassament de Forata a mas de Quinete – Barranc del Somerón – El Pulpitillo – Casa de Julián Pérez – Refugi del Manquillo

Descripció:

Des del parc de Sant Vicent travessem la localitat de Yátova fins al jardí de Blasco Ibáñez. Baixem a la rambla de la Horteta i pugem fins al coll del Motrotón. Deixem l'emblemàtic cim a la nostra esquerra i baixem cap al barranc del Burro i posteriorment pel barranc de Roser fins a arribar el riu Magre a l'altura de l'Arenal.

Travessem el riu i pugem al pas de Cuernas per a continuar cap a la masia de Quinete. En aquest punt travessem la carretera d'accés a la presa de Forata que queda a la nostra dreta a uns 800 metres. El sender serpenteja pròxim a l'embassament travessant barrancs com el de Somerón i la Zarza per a pujar al coll de las Aliagas. Baixem al barranc del Madroñal i pugem al coll del Pulpitillo per la senda fins a arribar a la casa de Julián Pérez.

Prenem ací la pista per la dreta que puja en direcció a la serra de Martés. Més endavant una senda ens porta fins a l'encreuament on el PR gira a l'esquerra per arribar al refugi del Manquillo.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents