Valora la ruta

SL-CV 164 SENDERO DEL MOTROTÓN

Entitat promotora: Ayuntamiento de Yátova

Estat de l'homologació: En vigor

0 valoracions

El sender SL CV 164 'Sender del Motrotón' és molt recomanable per la història que envolta, la seua geologia, les seues meravelloses vistes. A més de la seua flora i fauna també és possible observar fòssils. Per complementar l'excursió, es pot passar per la col·lecció museogràfica de Yátova, on es poden observar fòssils i restes de les civilitzacions que habitaven els paratges del terme municipal de Yátova.

Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
9,20 km
Horari teòric:
03:15:00
Desnivell de pujada:
460 m
Desnivell de baixada:
460 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-11-2018
Municipi de referència:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0721-3

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Sierra de Martés - Muela de Cortes (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
Punts directrius:

Yátova - Parque San Vicente - Fuente - Rambla Horteta - Los Castillejos - Montrotón - Paso Cavanilles - Rambla Hortera - Fuente - Parque San Vicente - Yátova

Descripció:

Iniciem la marxa des del 'Parc Sant Vicent' i ens dirigim cap al Safareig, una zona destinada a l'agricultura de regadiu lligada al municipi, on trobem al final d'esta una àrea ombrejada que oculta un naixement d'aigua. Aquest es coneix popularment com a naixement 'On Neix', antigament estava descobert i era un punt on es reunia la població. Seguint el sender, deixem enrere el Safareig i prosseguim pels carrers del municipi fins a arribar a el 'Mirador del Motrotón', des del qual tindrem unes magnífiques vistes cap al turó del Motrotón i del paisatge que l'envolta. És un punt ideal per a aquells amants de la fotografia per prendre unes bones panoràmiques. A continuació baixarem cap a la 'Bassa dels Ànecs' i prestarem especial atenció als garrofers, ja que hi ha un parell d'ells que són molt antics i tenen un gran port. En aquest punt enllaçarem amb el PR CV 115 Sender Pas de Cuerna a Dosaigües que ens guiarà fins a la bifurcació cap a la rambla que travessa dues xicotetes elevacions arrodonides conegudes com 'Els Castillejos'. Una vegada deixem el PR CV 115 per seguir el sender local per la rambla, comencem a pujar cap a 'Els Castillejos' per buscar el camí que ens portarà cap al cim del Motrotón. L'ascensió al Motrotón la realitzarem per la part posterior. Comença per la pista forestal que ix del serral del Motrotón i que seguirem fins a connectar que ens conduirà fins a l'encreuament, on prendrem la que puja fins al cim del Motrotón (612 metres). Arribat al cim cal detenir-se a gaudir de les vistes panoràmiques i sobretot cal signar el llibre per deixar constància d'haver pujat a l'emblemàtica muntanya de Yátova. Després de descansar uns minuts en el cim, iniciarem el descens per l'altra cara del Motrotón fins a agafar un pas per un sender conegut com a 'Pas de Cavanilles'. Deixant enrere el 'Pas de Cavanilles', tornem a enllaçar amb el PR-CV 115 durant uns 330 metres aproximadament per agafar la bifurcació que ens portarà de tornada a Yátova per un camí ascendent. Arribant gairebé a la població es troba la 'Cova del Bou de l'Arròs'. Aquesta s'albira des del camí i es troba situada en el vessant d'una xicoteta elevació. La 'Cova del Bou de l'Arròs' té la seua pròpia llegenda i en el municipi es realitza la festa de la baixada del Bou de l'Arròs. Finalment, tornem a el 'Parc Sant Vicent' pel Safareig. En aquest punt és on donarem per finalitzat l'itinerari.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents