Valora la ruta

SL-CV 163 CUEVA DE LAS PALOMAS

Entitat promotora: Ayuntamiento de Yátova

Estat de l'homologació: En vigor

0 valoracions
Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
8,50 km
Horari teòric:
02:35:00
Desnivell de pujada:
200 m
Desnivell de baixada:
200 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
1
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-06-2018
Municipi de referència:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0721-3

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Parque de San Vicente - Vereda del rio Juanes - Batan - Corral de ruta - Rio Juanes - Charco Carbonero - Partidor - Fumarolas volcánicas - El Esparteño - Casa del Tio Toro - Cueva de las Palomas - Mirador cueva de las Palomas - Área de picnic , Molino Abadejo - Pozo de las nieves

Descripció:

Comencem des del Parc i Font de Sant Vicent, el travessem per dirigir-nos cap al Sender del Riu Juanes i Parc dels Bombers (on se separa el SL - CV 165), en el paratge de Batán seguim pel sender per ascendir al Corral de Ruta, ja en el pla seguim pel sender travessant la Ctra. CV - 427 per continuar pel sender aproximant-nos al barranc pel qual discorre el riu, descendim pel tram habilitat amb esglaons de fusta travessant-ho; remuntem i als pocs metres tornem a descendir arribant al lloc on neix el Riu Juanes, pel marge de la dreta seguim al costat d'una séquia passant per baix del pont de la Crta. CV - 427.
Canviem a l'altre marge fins a arribar al desviament al Partidor el qual visitem per retornar-nos de nou al Riu Juanes, seguim fins a arribar a unes ruïnes (Casa de l'Oncle Toro, lloc on es pot enllaçar amb altres senders), continuem descendint per arribar al paratge de la Cova de les Colomes, remuntem cap al Mirador i ens dirigim per unes escales artificials de fusta baixant a l'Àrea de Pícnic, l'eixida serà per la pista recentment recuperada per eixir a un camí asfaltat que prenem a l'esquerra.
En el següent encreuament deixem el camí asfaltat pel qual venim per seguir a l'esquerra i al costat d'una cadena que tanca el camí es pren el que ens porta a la dreta ja per les hortes del poble. En el paratge dels Caragols de punxes prenem el camí que ens porta a Yátova arribant al Pou de Neu i seguim pel carrer Sant Vicent fins a arribar al Parc Sant Vicent finalitzant ací la ruta.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents