Valora la ruta

PR-CV 352 PUNTAL DE L'ALJUB - COLL DE BARRES

Entitat promotora: Ajuntament d'Eslida

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
11,60 km
Horari teòric:
04:00:00
Desnivell de pujada:
Sense determinar
Desnivell de baixada:
Sense determinar
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
Sense determinar
Orientació en l'itinerari:
Sense determinar
Dificultat en el desplaçament:
Sense determinar
Esforç necessari:
Sense determinar

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Eslida
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés mediambiental
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-04-2008
Data Resolució Registre Públic:
20-10-2015
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Castellón/Castelló
Cartografia IGN MTN25:

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Serra d'Espadà (Parc Natural)
Punts directrius:

Eslida CV-223 - Plaza Molí - Plaza Iglesia - Carretera CV-213 - bifurcacion sendero - Fin asfalto - inicio senda - mina azulete - pista asfaltada - puntal aljub - enlace GR 36 - Font de la Figuera - Font escaletes - bifurcación senderos

Descripció:

El sender comença en l'entrada del poble des de la mateixa carretera CV- 223 on ens condueix mitjançant marques a una desena de metres, desviant-se cap a l'esquerra i endinsant-nos a l'interior del casc urbà a la Plaça del Molí. En ella hi ha un pal de direcció vertical amb diferents denominacions de senders. El nostre condueix carrer a dalt i travessarem la plaça de l'església i de l'ajuntament fins a arribar a l'alt del poble a la carretera CV- 219 que comunica amb Chóvar. Seguirem aquesta carretera cap a la nostra esquerra uns 300 metres fins a trobar un pal de direcció que ens condueix per un sender situada a la nostra dreta i ascendent. Durant uns 1000 metres anirem per senda , cada vegada eixamplant-se mes i fent-se mes còmoda . Passarem llavors, per una mina de blauet senyalitzada mitjançant una estaca. Ja seguirem tota aquesta senda ampla fins a arribar 160 mts. mes endavant a una pista mes freqüentada, girem a la nostra dreta, aquesta pista gira de seguida cap a l'esquerra . Uns 465 metres mes endavant, arribem a un altre nou encreuament, girem a la nostra dreta en direcció cercant zigzaguejar durant uns 135 metres per a eixir novament a una altra pista, aquesta vegada girem a la nostra esquerra, i en uns 340 metres eixim a la pista asfaltada. Seguirem tota la pista asfaltada en direcció de pujada, que ha de quedar a la nostra dreta, fins a arribar al puntal de l'Aljub aproximadament situat des d'aquest punt a 2,9 km.
Una vegada en el puntal podrem veure un observatori forestal de l'àrea de prevenció d'incendis. Seguirem la nostra direcció i trobarem que un pal ens indica la direcció que hem de prendre. Començarem en aquest punt una senda amb unes boniques vistes de tota la serra, fins i tot del mar. Nosaltres seguirem la senda per la cresta, sense deixar-la i seguint les marques fins a creuar-nos de nou amb un altre pal de direcció que ens conduirà en coincidència amb altres senders a descendir durant uns 1700 metres fins a arribar a la Font de la Figuera i de nou un pal de direcció ens tornarà a guiar fins a la Font dels Escaletes i seguir per aquell mateix camí fins a acabar en la carretera i en el pal per on ens conduïa per la senda per a ascendir i així per terreny ja conegut baixar pel casc urbà per on havíem pujat i arribar al punt de partida .

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents