Valora la ruta

SL-CV 101 FONT DELS LLOPS - COLL ROIG

Entitat promotora: Ajuntament d'Eslida

Estat de l'homologació: Control de qualitat positiu

0 valoracions

Ruta que ens porta des d'Eslida al Coll Roig, passant per zones periurbanes amb camps d'oliveres, garroferes i ametlers per a anar endinsant-nos en boscos de grans exemplars de pins i sureres.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
6,40 km
Horari teòric:
02:25:00
Desnivell de pujada:
465 m
Desnivell de baixada:
255 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés mediambiental

Informació d'interés:
Data d'Homologació:
23-04-2008
Data Resolució Registre Públic:
20-10-2015
Data últim Control de Qualitat:
juny de 2023
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Castellón/Castelló
Cartografia IGN MTN25:
0640-4

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Serra d'Espadà (Parc Natural)
  • Serra d'Espadà (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Serra d´Espadà i Curs Alt del Millars (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
Punts directrius:

Eslida – Urbanització de la Costera – Barranc de la font Baldriana – Pedrera – Coll de la Solana de Castro - Trinxeres – Coll Roig – Pista de la Costera (enllaç PR-CV 138)

Descripció:

Pugem pel carrer Serra d’Espadà fins a la plaça del Molí on seguim en coincidència amb el PR-CV 138 i el GR 36 en direcció Sud-est en lleugera baixada, passem al costat del safareig municipal i continuem per un camí formigonat. Durant aquest tram anem alternant pista i senda passant per les Eretes punt on existeix una bona panoràmica d'Eslida. Des d'aquest punt i entre camps d'oliveres, garroferes i ametlers ens porta a través d'un bosc de pinastre fins a la urbanització de la Costanera.

En aquest punt abandonem ja la població per a endinsar-nos en zona de bosc, passejant entre grans exemplars de pinastre i sureres i el barranc de la Font de la Baldriana. Al cap de poc trobem un encreuament de sendes i des d'ací direcció a la nostra dreta comencem una forta pujada que poc temps després ens portarà a creuar una pedrera molt marcada just per damunt del barranc.

Continuem per la senda molt definida en fort ascens fins a arribar al coll de la Solana de Castro i una trinxera de la guerra civil. Continuarem fins a arribar a la cresta per la qual creuarem diverses vegades la trinxera i passarem les antigues edificacions de militars fins a començar un lleuger descens i arribar a les restes d'un vallat que delimitada un antic corral de cabres. En aquest punt enllacem amb el GR 36. Hem de seguir recte per la senda que comença un descens més pronunciat fins a arribar al coll Roig, des d'aquest punt continuem baixant fins a trobar-nos amb una pista on enllacem amb el PR-CV 138.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents