Valora la ruta

SL-CV 101 FONT DELS LLOPS - COLL ROIG

Entitat promotora: Ayuntamiento de Eslida

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Ruta que ens porta des del poble d'Eslida al Coll Roig, passant per la font dels Llops. Durant l'ascensió passarem per un bosc de pins. També ens permet enllaçar amb diversos PRs i el GR 36.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
5,90 km
Horari teòric:
01:35:00
Desnivell de pujada:
460 m
Desnivell de baixada:
250 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Punt d'arribada:
 
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés mediambiental
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
23-04-2008
Data Resolució Registre Públic:
20-10-2015
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Castellón/Castelló
Cartografia IGN MTN25:
0640-4

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Agricultura, Desarrollo Rural, Emergencia Climática y Transición Ecológica

  • Serra d'Espadà (Parc Natural)
  • Serra d´Espadà i Curs Alt del Millars (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
Punts directrius:

Plaza del Molí - Lavadero - Font dels Llops - Collado de la Solana - Coll Roig

Descripció:

El sender comença en la Plaça del Molí, on se separa del sender PR-CV 352, seguim en coincidència amb el PR-CV 138 i el GR- 36. En direcció sud-est en lleugera baixada, passem al costat del safareig municipal, continuem pel camí formigonat.

Ho abandonem per senda de terra, continuem fins a un picador de cavalls, hem de seguir per la tanca de dit picador i girar per la mateixa a la dreta per la senda existent, seguirem per ella fins i tot quan arribem a la pineda.

Al final d'aquesta pineda entrem en uns camps d'oliveres pels quals eixirem novament a un camí de terra fins a arribar a la primera corba pronunciada d'aquesta pista feia la dreta, nosaltres continuem recte per la senda que s'inicia, i seguirem per ella durant uns 1.300 metres fins a arribar a la Font dels Llops.

Des d'ací continuem per la senda molt definida en fort ascens fins a arribar al serral de la Solana de Castro i una trinxera de la guerra civil. Sense eixir d'aquesta senda continuarem fins a arribar a la cresta per la qual creuarem diverses vegades la trinxera i passarem les antigues edificacions de militars, i per la mateixa cresta continuarem fins a començar un lleuger descens fins a arribar a les restes d'un tancat que delimita un antic corral de cabres, en aquest punt enllacem amb el GR-36, hem de seguir recte per la senda, en la qual comença un descens més pronunciat fins a arribar al serral roig, on enllacem de nou amb el PR-CV 138.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents