Valora la ruta

PR-CV 39 SENDA DE LA GRANATA

Entitat promotora: Centre Excursionista de Tavernes de la Valldigna

Estat de l'homologació: Control de qualitat positiu

3 valoracions

La senda de la font de la Granata presenta un recorregut circular en l’ombria del Massalari amb un gran atractiu tant paisatgístic, mediambiental com històric on destaca la font de la Granata. Presenta una vegetació abundant a causa de a seua orientació on podem gaudir tant de la muntanya com de les zones de cultiu de tarongers.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
12,40 km
Horari teòric:
04:00:00
Desnivell de pujada:
430 m
Desnivell de baixada:
430 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-10-1994
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
juliol de 2022
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0770-4; 0771-3

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Serra de Corbera (ZEC - Zona de Especial Conservació)
Punts directrius:

Tavernes de la Valldigna – Canal de defensa – Dipòsit d’aigua – Font de la Granata – Camí del Mirador – Dipòsit d’aigua – Canal de defensa – Tavernes de la Valldigna

Descripció:

Des de la redona d'entrada a la població de Tavernes de la Valldigna, on està situat el panell informatiu, seguirem junt el PR-CV 38 pujant pel carrer del Mestre Serrano fins el final del carrer on trobem el canal de defensa. El PR-CV 38 va pel mur i nosaltres cap a la dreta per el camí d'accés al club de tenis.

Passem per unes portes metàl·liques per un camí asfaltat bordejat de camps de tarongers. A l'altura d'un magatzem girem a la dreta i en uns metres agafem una senda a l'esquerra. A pocs metres deixem l'encreuament de la senda Travessera Tavernes-Favara i seguim per la dreta per salvar dos canalitzacions aèries. Al poc arribem al dipòsit d'aigua, punt d'inici de la variant PR-CV 39.1. Continuem per l'esquerra i seguim per una senda de nou a l'esquerra. Deixem un parell de sendes per enfilar la senda que va pel tot el vessant de la serra fins arribar a la Font de la Granata.

Continuem per un camí de pedra fins arribar a un camí asfaltat on comencen els bancals de tarongers i que seguirem fins l'encreuament amb el camí del Massalari, que agafem a la dreta fins el camí del Racó Redó on tornem a girar a la dreta. Seguim fins l'encreuament amb camí del Mirador on tornem a girar a la dreta per una pista de terra per arribar al dipòsit d'aigua. Ara sols ens queda baixar pel mateix camí d'anada fins a Tavernes.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Observacions:

Abans del camp de tenis hi ha unes portes de ferro que en algun moment durant l'època de replegar la taronja poden estar tancades. Si teniu algun problema per entrar/eixir telefoneu a l'ajuntament: 96 282 40 15.

Variants i derivacions

Senders coincidents